Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve  

  Nieuws  |   Wie/Wat/Waar?  |   Iets Meer  |   Schoolspot  |   Klassen  |   Activiteiten  |   Gastenboek  |   Links  |   Verloren Voorwerpen  |

- School-Nieuws
- Inschrijven?
- Bouwen en verbouwen
- Schoolklokje
- Onze troeven
School-Nieuws

Wat brengt de dag? Vandaag - Morgen
Vandaag:Opendeurdag.
VAN HARTE WELKOM OP 20 februari 2016
op onze
OPENDEURDAG
(10-12u)

Kom langs en overtuig uzelf.
met mogelijkheid tot inschrijven voor het schooljaar 2016-2017.


Jules nodigt u uit ...


Uw kind mag binnenkort voor het eerst naar school en u bent op zoek naar een goede school ?

Wij nodigen u graag uit op onze infovoormiddag van 20 februari 2016 (10u tot 12u) waar u kennis kan maken met onze school en onze werking.

Net als u zijn wij van mening dat u bij uw zoektocht naar een goede school u goed moet informeren over de werking van de hele basisschool.

Een kind loopt immers ongeveer 9 jaar school in het basisonderwijs.

Het maakt in die periode een grondige ontwikkeling door in alle domeinen van zijn of haar persoonlijkheid: het gevoelsleven, de taal- en denkontwikkeling, lichamelijke en creatieve vaardigheden, een goede leer- en werkhouding.

Wij willen dan ook graag onze school aan u voorstellen. 

Wij behoren tot het Stedelijk Basisonderwijs Waregem wat betekent dat het “College van Burgemeester en Schepenen” (in de persoon van Kurt Vanryckeghem en Jo Neirynck) aan het hoofd staat van onze school.
Wij zijn een school met een pluralistische visie.  Concreet wil dit zeggen dat onze kinderen (en ouders) de keuze kunnen maken uit verschillende godsdiensten. (Rooms-Katholieke Godsdienst, Zedenleer, Islam,…)

Elke dag streven we ernaar om met het hele schoolteam de kinderen maximale kansen te bieden in een rijke leef- en leeromgeving: ruime klassen met de nieuwste materialen, een aparte kleuterspeeltuin, een sporthal én zwembad en vooral veel liefde, aandacht en zorg voor ieder kind zonder onderscheid.

Een doordachte schoolkeuze is dus belangrijk, in de eerste plaats voor het kind, maar evenzeer voor de ouders die er sociaal contact vinden en betrokken worden bij tal van initiatieven.

Onze school maakt van al deze taken degelijk werk.

Wij nodigen u graag uit op de open-speel(info)voormiddag. 

Tijdens deze voormiddag maken de kleuterjuffen u graag wegwijs binnen onze school.

U maakt er kennis met ons leerkrachtenteam en onze splinternieuwe accommodatie en vindt er antwoorden op alle vragen waarmee u nog zit.

Wij willen u graag melden dat uw bezoekje tot niks verplicht.

Wij heten u nu reeds van harte welkom op onze school.


Krokusvakantie

De leerlingen en leerkrachten van onze school genieten van een welverdiende vakantie.
Vanaf 15 februari zijn we terug en werken we verder aan het 2de trimester.
We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe.


Carnaval (L1B)

Carnaval vieren is zich leuk verkleden, maar ook spelen!  De kinderen van het eerste leerjaar konden bij mij spelletjes spelen: rode bollen-spel, hoeden-race... terwijl ze bij juf Sarah konden genieten van hun zelfgemaakte en heerlijke koekjestaart!


Klik voor de fotogalerij

sfeerbeelden van ons muzisch thema en carnaval (K2B)

Twee weken werkten we rond het thema 'Daar zit muziek in'.  De kleuters mochten poseren als echte popsterren, trommelen op muziek van Safri duo, ...  Als afsluiter hadden we het carnavalsfeest.


Klik voor de fotogalerij

Carnavalsfeest en fluoflitsfuif (K2A)

Vandaag vierden we met de hele school caranavalsfeest. Hele gekke toestanden, vrolijke sfeer en heel veel kleur en variatie in de klas en op de speelplaats. Spelletjes spelen in de klas, dansen op de fluoflitsfuif en smullen van de heerlijke oliebollen maakten van dit carnavalsfeest een topdag! Dankjewel directeur Tony om de spetterende fluoflitsfuif voor ons te organiseren! Dankjewel juf Christine, Herman en Monique om jullie enthousiasme bij het bakken van 5kg oliebollen voor al onze kleuters. Ze smaakten heerlijk!


Klik voor de fotogalerij

Carnaval in de klas (L2A)

Klik voor de fotogalerij

Carnaval (K3B)

Klik voor de fotogalerij


Nieuwsbrief
SCHRIJF HIER IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF/SCHOOLKLOKJE.
JE ONTVANGT MAANDELIJKS ONS LAATSTE NIEUWS IN UW MAILBOX.

HANDIG, EENVOUDIG EN MILIEUVRIENDELIJK.

klik hier en geef 2x je mailadres in.Get Firefox! Get Thunderbird! spampoison