Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve  

  Nieuws  |   Wie/Wat/Waar?  |   Iets Meer  |   Schoolspot  |   Klassen  |   Activiteiten  |   Gastenboek  |   Links  |   Verloren Voorwerpen  |

- School-Nieuws
- Inschrijven?
- Bouwen en verbouwen
- Schoolklokje
- Onze troeven


School-Nieuws

Wat brengt de dag? Vandaag - Morgen
Vandaag:

Op het menu:
  • Broccoli-pastinaaksoep
  • Vispannetje - spinaziepuree
Op de agenda:
  • klassenraden (lager)
  • extra sportles (L6A)


Hoera, ik word grote broer of zus! (K1A)

Klik voor de fotogalerij

Schoolreis de sierk (K3B)

Klik voor de fotogalerij

Op schoolreis naar DE SIERK in Klemskerke (K2A)

Gisteren trokken we er met alle tweede en derde kleuterklassen op uit voor de laatste zomeruitstap. We leefden ons volledig uit op het speelterrein van familiepark DE SIERK.  Onder ideale temperaturen, een lichte zeebries en veel schaduw onder de bomen gingen we op ontdekking. De circusdirecteur was er helemaal alleen gezien zijn artiesten op rondreis waren...zo mochten wij alle woonwagens en oefenterreinen van de circusmensen uitproberen. Het werd een reuzeleuke dag vol experimenteren, spelen en ravotten!


Klik voor de fotogalerij

thema 11: boeken (L1A)

We trokken net zoals de koning uit ons boek met de kruiwagen naar de bib.  De kinderen mochten heel wat boeken meenemen.  We probeerden om zoveel mogelijk soorten boeken mee te brengen.  Tijdens de vrije momentjes ontdekken de kinderen wat er allemaal in de boeken staat.  Hoe kom je aan een boek?  Hoe wordt het gemaakt?  Vroeger was dit een heus werk.  Heel wat boeken werden dan ook geschreven met de hand.  We mochten ook aan de lijve ondervinden wat nu het snelst gaat om een boek te schrijven.  Een groepje mocht schrijven, een ander stempelen met losse stempels, de typmachine werd boven gehaald.  Daar merkten we ook al een groot verschil op.  Maar de conclusie was dat de computer het vlugst gaat. 


Klik voor de fotogalerij

thema 10: nieuw leven , verzamelingen (L1A)

Heel wat kinderen hebben verzamelingen.  In het thema 10 mochten ze die verzamelingen eens meebrengen naar de klas.  De kinderen keken hun ogen uit.  De spullen uit hun broekzakken staken we in het zakkenmuseum zodat we goede konden werken.  De lente zorgt ook voor heel wat nieuw leven.  Tijdens de verkeersweek trokken we te voet naar de Aveve.  Daar zagen we heel wat benodigheden die nodig zijn bij het planten en zaaien in de tuin.  We zagen er ook heel wat dieren en de nodige verzorgingsproducten.  De kinderen leerden netjes oversteken op een zebrabad en aan de verkeerslichten.  We ontdekten dat de pitten in vruchten eigenlijk zaden zijn en plantten die dus in een potje in de klas.  Het resultaat mag er zijn.


Klik voor de fotogalerij


Data

 

Data 2018 !

eerste communie : zaterdag 5 mei om 14u in de kerk van Beveren-Leie
vormsel : zondag  20 mei om 10.30u in de kerk van Sint-Eloois-Vijve
lentefeest : weekend van 2 en 3 juni 2018 in CC De Schakel.

Inschrijven nieuwe leerlingen ?

 

Voor alle informatie i.v.m. opendeurdagen en inschrijven verwijzen wij graag naar het item "inschrijven ?". (zie linkerkolom)

Nieuwsbrief
SCHRIJF HIER IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF/SCHOOLKLOKJE.
JE ONTVANGT MAANDELIJKS ONS LAATSTE NIEUWS IN UW MAILBOX.

HANDIG, EENVOUDIG EN MILIEUVRIENDELIJK.

klik hier en geef 2x je mailadres in.Get Firefox! Get Thunderbird! spampoison