Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve  

  Nieuws  |   Wie/Wat/Waar?  |   Iets Meer  |   Schoolspot  |   Klassen  |   Activiteiten  |   Gastenboek  |   Links  |   Verloren Voorwerpen  |

- School-Nieuws
- Inschrijven?
- Bouwen en verbouwen
- Schoolklokje
- Onze troeven


School-Nieuws

Wat brengt de dag? Vandaag - Morgen
Vandaag:De dag van de jeugdbeweging ! (dagvanjeugd)

Naar het heksenbos (K2B)

De betoverde witte prins, het toverspreukenhuisje, de heksenschool, de vertelstoel, de praatboom, paddenpoel, het bubbelbad, heksen, trollen, kabouters,... niets was te gek voor woorden.

Een sfeervolle uitstap naar het heksenbos waar we van in het begin verwelkomd werden met neerdwarrelende bladeren, vallende eikeltjes,...


Klik voor de fotogalerij

Heksen en tovenaars in het heksenbos (K2A)

In beide tweede kleuterklassen ging het herfstthema van start : Hocus, pocus, wij spelen heks of tovenaar..." Na heel wat beleving en fantasiespel in de klas trokken we er vandaag samen op uit. Onder een zalige herfstzon gingen we op fantasiewandeling door het heksenbos. Iedereen behaalde het heksendiploma voor het speuren naar de speciale plekjes in het bos. eens we terug thuis waren gingen we gezellig samen tafelen in onze eigen heksenklas. Natuurlijk mocht een tomatensoepje met toverballen niet ontbreken. We spelen met heel veel enthousiasme nog een weekje verder in dit thema! Voor de sfeerfoto's van het heksenbos kan je ook eens piepen bij K2b.


Klik voor de fotogalerij

De dag van de jeugdbeweging. (dagvanjeugd)
Wij doen er graag aan mee !

Op vrijdag 20 oktober verschijnen we in bewegingskledij op school en laten we graag zien dat we lid zijn van de jeugdbeweging.


Uitstap naar het Spitaalbos (K1B)

Kleine groepjes peuters en eerste kleuters zochten woensdag met hun begeleider 'kabouters' in het bos. Bij elke kabouter hoorde een doe-opdrachtje: voelen, proeven, kijken of ... Kortom, het bos "beleven".

We lieten blaadjes (en ook onze klaspoppen) dansen op het zwaaidoek, verzamelden herfstvruchten, proefden noten, bekeken kriebeldiertjes, ontdekten paddenstoelen, voelden de ruwe boomschors en kleurden met waskrijt op een blad tegen die oneffen schors, voelden welk herfstmateriaal er in de voelzakjes verstopt zat, sleurden met takken, liepen over boomstammen, ... 

Dankzij onze enthousiaste begeleiders werden heel wat zintuigen geprikkeld.


Klik voor de fotogalerij


Inschrijven nieuwe leerlingen ?

 

Voor alle informatie i.v.m. opendeurdagen en inschrijven verwijzen wij graag naar het item "inschrijven ?". (zie linkerkolom)

Nieuwsbrief
SCHRIJF HIER IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF/SCHOOLKLOKJE.
JE ONTVANGT MAANDELIJKS ONS LAATSTE NIEUWS IN UW MAILBOX.

HANDIG, EENVOUDIG EN MILIEUVRIENDELIJK.

klik hier en geef 2x je mailadres in.Get Firefox! Get Thunderbird! spampoison